Categorieën
Gezondheid

Bedrijfsfitness: waarom een fitnessruimte inrichten in jouw bedrijf

Doe mee aan bedrijfsfitness! Ontdek de redenen waarom de installatie van een fitnessruimte in jouw bedrijf de prestaties van jouw werknemers zal helpen verbeteren. Volg ons advies op en krijg betere resultaten. Investeer in het welzijn en de motivatie die lichaamsbeweging teweegbrengt.

Waarom investeren in bedrijfsfitness

Tegenwoordig wordt veel werk zittend gedaan. Deze factor draagt bij tot de verspreiding van een zittend leven en lichamelijke inactiviteit. Als gevolg daarvan verliezen mensen spiermassa, nemen ze in gewicht toe en zijn ze vatbaarder voor ziekten en blessures. Dagelijkse training is de oplossing om de problemen die het moderne leven met zich meebrengt tot een minimum te beperken! Het huidige levenstempo laat echter weinig tijd voor lichaamsbeweging.

Om de gezondheid en de fitheid van de werknemers te verbeteren, hebben sommige bedrijven een nieuw bedrijfsmodel ingevoerd. Wat bekend staat als bedrijfsfitness. Deze nieuwe trend, die de laatste jaren in een stroomversnelling is geraakt, is zeer doeltreffend gebleken. En als gevolg daarvan zijn het ziekteverzuim en de gezondheidskosten gedaald en is de arbeidsproductiviteit gestegen.

Lees daarom dit artikel verder en ontdek waarom de oprichting van een sportschool in jouw bedrijf voordelig zal zijn. Zonder twijfel zult je een nieuwe toegevoegde waarde aan jouw bedrijf kunnen geven!

Zeg ja tegen een sportschool in jouw bedrijf

De slechte eetgewoonten en de sedentaire levensstijl van de samenleving zijn van invloed op de gezondheid budgetten. Uit vele studies blijkt dat een verbetering van de stemming en van de psychologische en fysieke toestand van de werknemers van essentieel belang is om deze cijfers terug te dringen.

Dit zorgt ervoor dat de prestaties tijdens hun dagen zo goed mogelijk zijn. Dit is wat bekend staat als bedrijfsfitness. Dit idee helpt werknemers en entiteiten om een gunstige situatie te vinden waarin beweging de hoofdrol speelt. Laten we eens kennismaken met de voordelen van bedrijfsfitness!

Voordelen van bedrijfsfitness

1. Het bevordert een verbetering van de gezondheid en de motivatie van de werknemers. Regelmatige lichaamsbeweging is goed voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Gezonde professionals produceren meer en voelen zich meer bereid. Bovendien heeft een bedrijf dat zorg en aandacht voor zijn werknemers toont, een lager personeelsverloop.

2. Verbetert het niveau van tevredenheid en hersenactiviteit. Lichamelijke oefeningen stimuleren de aanmaak van feel-good hormonen en verhogen de zuurstofvoorziening in de hersenen. Het gevolg is dat de concentratie en het geheugen van de werknemers verbetert.

3. Verhoogt de arbeidsproductiviteit. Werknemers die regelmatig aan lichaamsbeweging doen, zijn actiever en als gevolg daarvan daalt het ziekteverzuim aanzienlijk.

Hoe zet je een sportschool op in jouw bedrijf?

Analyseer de situatie en plan je actieplan. Onderzoek de haalbaarheid van het project en bepaal of jouw werknemers echt geïnteresseerd zijn in een speciale ruimte om te sporten op hun werkplek.

De kosten evalueren en beslissen welk budget moet worden toegewezen. Neem de tijd om na te gaan wat de kosten zullen zijn in termen van materiële middelen, nieuwe werknemers, vereiste infrastructuur en machineonderhoud.

Kies de juiste ruimte, infrastructuur en fitnessapparatuur. Met andere woorden, bepaal welke ruimte zal worden gebruikt voor de fitnessruimte, welke toestellen je nodig hebt om aan de behoeften van jouw werknemers te voldoen en bereid alles voor wat je nodig hebt voor een kleedkamer, stretching, cardio- en krachttraining ruimte.

Communiceer het project aan jouw werknemers en betrek hen erbij

Wanneer de fitnesszaal operationeel en gebruiksklaar is, stuur dan een bericht naar alle werknemers om hen te laten weten dat ze er nu gebruik van kunnen maken. Vergeet niet enkele gebruiksregels op te stellen waarin je de openingsuren van de fitnessruimte of het aanbevolen aantal gebruikers dat tegelijkertijd in de ruimte kan zijn, opneemt.

Conclusie

Bedrijven met sportscholen zijn zeer aantrekkelijk voor werknemers, omdat deze dienst zeer wordt gewaardeerd vanwege alle voordelen die hij de werknemers biedt vanuit lichamelijk en geestelijk oogpunt.

Bovendien hebben mensen die deel uitmaken van een bedrijf dat dit soort faciliteiten biedt, het gevoel dat zij zich in een bedrijf bevinden dat zich bekommert om het welzijn van zijn leden. Als je daar nog andere voordelen aan toevoegt, zult je er zeker van zijn dat jouw werknemers nooit meer weg zullen willen.