Blog van luk

drupal.jpg
Websites en webshops in Drupal
search-engine-optimization.png
Zoekmachine optimalisatie (SEO)
email-marketing.jpg
E-mail marketing campagnes
linkpop.jpg
Sociale media

Waarom een SSL certificaat (https://) beter is voor uw website of webshop

We horen en lezen elke dag wel over phising, over hacking, en over allerhande cybercriminaliteit. Helaas is niet iedereen met internet toegang ook te goeder trouw.

Daar kunt u uw website of webshop dus maar beter tegen beveiligen. Dat kan, met een SSL-certificaat, zodat uw website of webshop niet langer onder het http protocol draait, maar onder het beveiligde https protocol. Die S staat namelijk voor Secure. Veilig.

Hoe werkt een SSL certificaat?

Wat doet zo'n SSL certificaat ?

Ik zou in 'algemeen techneuts' een heel ingewikkelde uitleg kunnen geven, maar in mensentaal komt het hierop neer: een ssl certificaat versleutelt de informatie die tussen de gebruiker en de website over en weer gaat. Op die manier kan die informatie niet gebruikt worden door personen met kwade bedoelingen. Zelfs al zouden ze die informatie onderscheppen, dan nog is dit Chinees voor hen. Of Westvlaams voor de Chinezen.

Share

Google Rankbrain: betere SEO teksten in 2017.

Google’s algoritme is, zoals algemeen bekend, voortdurend in beweging. Recent is er een heel belangrijke evolutie gekomen in de manier waarop Google uw pagina’s waardeert, namelijk Google Rankbrain. Deze term staat voor de manier waarop Google uw SEO teksten beoordeelt op het gebied van relevantie en semantische betekenis, om op die manier ook complexe zoekopdrachten te kunnen vervullen op een manier waar de zoeker echt iets aan heeft.

Wat Google Rankbrain in feite doet, is ervoor zorgen dat er ook interessante pagina’s in uw zoekresultaten verschijnen die te maken hebben met uw zoekopdracht, zonder dat die daarvoor de exacte woorden uit uw zoekopdracht bevatten.

In mensentaal betekent dat, dat als u bvb. op zoek gaan naar ‘schoen’, u ook pagina’s over ‘schoenen’ vindt. Gaat u op zoek naar ‘sneakers’, dan weet Google dat u ook interesse hebt in pagina’s over ‘loopschoenen’.

Betere SEO teksten dankij Google Rankbrain

Hoe kunnen je SEO teksten inspelen op die Google Rankbrain ?

Dat kan door bij het schrijven van uw SEO teksten rekening te houden met 4 criteria:

  • Zorg voor een mobielvriendelijke website
  • Maak gebruik van de Google zoekwoordplanner
  • Verwerk long-tail zoektermen in uw SEO teksten
  • Schrijf interessante, originele teksten op een begrijpelijke manier
Share

10+1 Conversie tips voor uw webshop

Met de ‘conversie’ van uw webshop bedoelen we, het percentage van de bezoekers dat effectief overgaat tot aankoop in de shop. Een conversiepercentage van 3% betekent dat 3 op de 100 bezoekers iets koopt bij zijn bezoek. Eenvoudig, niet? Maar wel uiterst belangrijk.

Bezoekers komen niet per ongeluk op uw webshop terecht. Ofwel hebben ze u gevonden via een (dure) advertentie, ofwel via het harde labeur dat u geleverd hebt om bovenaan in Google te komen. En bovenal omdat ze interesse hebben in minstens één van uw producten.

Als zij dus niets aankopen, dan moet er ergens iets mis zijn in uw webshop. Iets dat hen afschrikt om (bij u?) te kopen. Daarom enkele praktische, gebruiksklare tips om hen misschien sneller en beter te overtuigen, want dat kan van kleine details afhangen.

Conversie op uw webshop

Share

Case study: Hoe maak je van je website een interactief instrument?

Vernieuwde website https://salesatelier.beVernieuwe website Salesatelier.be

Geert DelobelleGeert Delobelle geeft salestrainingen, en biedt direct marketing advies aan. Voor deze activiteiten heeft hij sedert jaar en dag een Drupal website, met een aantal speciale functies.

Toen Geert klant werd, zaten we nog volop in de Drupal 6 fase. Van mobiel internet was nog geen sprake, en ook de trend in webdesign was toen helemaal anders. Maar de tijden veranderen, en Geert besloot tot een upgrade van zijn website naar Drupal 7.

Uiteraard werd dat meteen een responsive design. Of u de site mobiel bekijkt, op smartphone of op tablet, of op uw laptop of groot desktop scherm: u krijgt steeds een optimale ervaring. Dat hoort zo in 2017.

Vanzelfsprekend werd ook weer alle aandacht besteed aan SEO technieken, want de site moet goed gevonden worden. Alle noodzakelijke technische mogelijkheden om de ranking te verbeteren en de resultaten te controleren zijn aanwezig. Dat spreekt voor zich. En ook de nodige koppelingen met sociale media zijn aanwezig.

 

But there is more than meets the eye, Horatio.

Share

Pagina's