Waarom Acoma ?

Ervaring

Acoma maakt websites voor bedrijven sedert 1996. Dit betekent dus 20 jaar ervaring in online marketing. In het begin waren we vooral met directories bezig, want er was niets beters. Maar al snel kwamen de echte zoekmachines op, zoals Yahoo, AskJeeves, en vooral Google. Dus hebben we ons vanaf 1998 toegespitst op websites met SEO, of zoekmachine optimalisatie.

Honderden websites hebben we gemaakt, eerst via pure codering, daarna in Dreamweaver en andere programma's, tot we in 2008 definitief overgeschakeld zijn op Drupal. Omdat er gewoon geen ander platform is dat zo zuiver, krachtig, performant en veelzijdig is.

Daarbij hebben we gekozen voor een lean and clean business model: het is absoluut niet onze bedoeling om een grote organisatie te worden, en zo veel mogelijk werknemers aan te trekken. Been there, done that, got the t-shirt. Wij kiezen ervoor om onze klanten zo goed mogelijk te leren kennen, zodat we hen perfect kunnen bijstaan met hun online aanwezigheid.

Werkwijze

Alles begint met een goed gesprek: U vertelt over uw bedrijf, uw markt, uw ambities. Door onze lange ervaring met ieder denkbaar soort bedrijf kunnen we ons al heel snel inleven, en kunnen we u uitleggen hoe wij ons voorstellen u te helpen. We zetten op die manier samen een aktieplan op, en dan gaan we concreet voor u aan de slag.

Eerst bepalen we welke functies u nodig hebt. U vertelt ons uw wensen, wij vertellen u wat kan (en dat is wel héél veel). Aan de hand hiervan kunnen we u ook een haarscherpe offerte maken, precies op maat van wat u nodig hebt. Geen verrassingen dus.

Dan gaan we voor u aan de slag. We vragen een nieuwe domeinnaam voor u aan, of verhuizen de bestaande. We zetten een perfecte hosting op voor uw website op onze gespecialiseerde servers, en we beginnen uw website te bouwen.

Uiteraard bezorgt u ons wat materiaal: foto's, teksten, uw logo, uw huisstijl... alles wat ons kan helpen om een website op te zetten in de stijl van uw keuze. Geen huisstijl? Geen probleem. U geeft ons het adres van enkele websites die u mooi vindt, en we maken een origineel lay-out voor u in die stijl.

Eens alle functies in uw website operationeel zijn, begint de opleiding. Het is immers de bedoeling dat u zelf uw website kunt onderhouden, en dat leren we u. Hoe Drupal werkt hebt u op een uurtje door. Dat is altijd heel erg consequent, en als u een paar eenvoudige begrippen doorhebt, kunt u heel uw website uitbouwen zoals u het wenst.

Iets meer tijd vergt de opleiding voor internet marketing. Hoe kiest u de juiste zoektermen, die uw potentiële klanten intikken in Google? Hoe zorgt u ervoor dat Google uw pagina's voor die zoektermen bovenaan zet in de rankings. Hoe zorgt u ervoor dat die bezoekers klant worden? Dit alles brengen we u bij. Niet in één sessie, maar in een aantal opleidingssessies. Afstand of aantal is daarbij niet echt belangrijk, want deze opleidingen gaan door via het internet. Dus als u later niet meer precies weet hoe iets zat, kunnen we u dat onmiddellijk opnieuw tonen.

Maar daarmee is de kous natuurlijk niet af. Eens u een website hebt die voldoet aan uw wensen, gaan we werken aan de resultaten ervan. We stellen u alle middelen ter beschikking om die resultaten te meten, zoals Google Analytics en zo meer, en we leren u ook die resultaten te interpreteren, en de gegevens te gebruiken om uw website nog beter en rendabeler te maken.

Nadienst

Eens u een goede website hebt, is het verhaal natuurlijk nog niet afgelopen. We blijven u bijstaan om het succes ervan te bestendigen. We houden voor u in de gaten wanneer er updates beschikbaar worden voor uw gebruikte modules, en installeren die op uw site, zodat die op technisch vlak altijd up to date blijft. We doen het nodige om jaarlijks uw domeinnaam te verlengen, zodat u ook daar geen verrassingen hebt. We monitoren de hosting van uw website, zodat die altijd optimaal is...

Bovendien kunt u ook altijd beroep doen op onze permanente helpdesk. Doet er zich een probleempje voor? Moet er iets wijzigen? Hebt u een opfrissing nodig? Wij zijn er voor u. Altijd.

 

 

Deel dit bericht