Waarom Internet marketing belangrijker is dan ooit.

Internet marketing is niet langer iets ‘nieuws’ om te overwegen voor de KMO. Integendeel. Het internet is er al jaren, en gaat niet meer weg. En toch zijn er nog veel te veel KMO-leiders die hun internet marketing verwaarlozen. Als reden hiervoor wordt meestal gesproken over tijdsgebrek, of geldgebrek, of nog: we doen daar niet aan mee. Helaas voor he, hun klanten doen er wel degelijk aan mee. En wie niet online is, is gezien.

Tien jaar geleden was het misschien nog een keuze om al op niet op de online trein te springen. Vandaag is het een absolute must om te overleven en te bloeien als kleine onderneming. Als meer dan 85% van de zoekopdrachten op het internet over producten en diensten gaat, kun je niet meer achter blijven.

Ieder bedrijf, iedere zaak, heeft een goede, geoptimaliseerde website nodig, die goed scoort in de zoekmotoren voor zijn eigen zoektermen, en ook sociale media kunnen een pak nieuwe klanten of naambekendheid teweeg brengen. En ook e-mail is een niet te onderschatten onderdeel van elke moderne marketing mix geworden.

Internet marketing of offline marketing? Het is zelfs geen keuze meer.

Veel ondernemingen, en dan vooral diegene die niet rechtstreeks op het internet verkopen, klagen dat een dag niet genoeg uren heeft om ‘alles’ te doen. Dus ze verwaarlozen hun internet marketing. Want dat brengt niet zichtbaar op.

Helaas klopt dit langs geen kanten. Hun klanten gaan, net als iedereen, via het internet op zoek naar informatie over producten en diensten, vormen zich online een oordeel over aanbieders, en maken heel dikwijls op die manier hun beslissing over wat ze gaan kopen en bij wie dit zal zijn. Zelfs als ze daarna naar een winkel of kantoor stappen voor de echte aankoop, zijn die stappen al lang voorbereid op het internet.

Als je bedenkt dat één op de vier gemiddelde Europeanen wekelijks iets kopen op het internet, dat 70% van de Facebook gebruikers dagelijks hun account bekijken, dat we gemiddeld 1500 keer per week onze smartphone gebruiken… dan kan niemand nog volhouden dat internet marketing een optie is. Het is gewoon pure noodzaak als je wilt overleven met je bedrijf.

En dat brengt ons bij de hoofdreden waarom internet marketing zo belangrijk is: Klanten.

Klanten brengen veel tijd online door. Dat is dus de plaats waar ze u moeten tegenkomen.

Deel dit bericht