Overslaan en naar de inhoud gaan
Bel ons : +32 (0)477 456 175

Een nieuwe website laten maken ?

U wilt een nieuwe website laten maken? Of uw bestaande website te vernieuwen? Dan staat u voor een aantal belangrijke beslissingen.  Want een website kost geld, en het zou jammer zijn om dan later tot de conclusie te komen dat u een nieuwe website hebt laten maken die niet doet wat u ervan verwacht.

Bepaal het doel van uw nieuwe website

Een nieuwe websiteDe eerste vereiste om raak te schieten, is een doel te hebben. Klinkt logisch, maar heel wat bedrijven hebben een nieuwe website laten maken waar geen plan achter zit, wat uiteindelijk tot heel wat frustraties leidt. Denk dus eerst goed na over wat u wilt bereiken, vooraleer u een nieuwe website laat maken. Wilt u nieuwe klanten aantrekken? Uw merknaam bekender maken? Een betere klantenservice leveren? Er zijn heel wat mogelijke doelstellingen, en die kunnen allemaal verwezenlijkt worden, op voorwaarde dat u goed weet waar u naartoe wilt.

Bepaal ook de zoektermen waar u wilt voor gevonden worden, in functie van uw doel. Als u bvb. in een stricte B2B omgeving werkt, is het waarschijnlijk dat uw potentiële klanten op zoek zullen gaan naar technische vaktermen en concrete merk-en-type omschrijvingen. In een B2C omgeving zullen dat meer generieke termen zijn, en ook meer gevoelsmatige begrippen.  Wilt u online verkopen? Dan moet u de klanten aantrekken op het ogenblik dat zij weten wat ze willen. Want zij hebben waarschijnlijk al wat online onderzoek gedaan, en gaan nu met long-tail zoektermen op zoek naar hun uiteindelijke leverancier.

Hou het stuur van uw nieuwe website in handen

Teveel bedrijven hebben ooit een nieuwe website laten maken waar ze nu niets meer kunnen aan wijzigen. En dat is jammer, want een bedrijf evolueert voortdurend, net als zijn aanbod, zijn klanten, de gebruiken van die klanten, en niet in het minst de mogelijkheden op het internet zelf.

U kunt dus beter een nieuwe website laten maken die gemakkelijk aanpasbaar is, en zorg er liefst ook voor dat die aanpassingen in-house, door uzelf, kunnen gebeuren. Niemand is immers zo goed op de hoogte van uw bedrijf als uzelf. U moet kort op de bal kunnen spelen, want niets is zo ergerlijk als een site met verouderde informatie.

Vandaar dat u een goed CMS (Content Management System of beheer-systeem) nodig hebt. Eentje waarmee u niet alleen bestaande pagina’s kunt aanpassen, maar dat u ook toelaat om onbeperkt nieuwe pagina’s, nieuwsberichten, navigatieknoppen, en zo meer aan te maken. Bovendien moet u ervoor waken dat u ook de broncode kunt bijsturen, zodat een goede zoekmachine optimalisatie voor uw nieuwe website mogelijk is. U snapt het al: wij stellen Drupal voor.

Zorg voor goede, originele, relevante inhoud

Goede inhoud is de belangrijkste succesfactor voor een nieuwe website. Niet alleen is dit de absolute dada van zoekmotoren zoals Google, maar ook uw bezoekers komen voor die inhoud. Geloof niemand die u vertelt dat er op het internet niet gelezen wordt. Want dat is net waarvoor een bezoeker naar uw site komt: informatie over uw product of dienst. Als u daar zinnige dingen over te vertellen hebt, onderstreept dat alleen maar uw professionaliteit. En dat is wat zij zoeken: een betrouwbare leverancier met kennis van zaken.

Schrijf uw inhoud natuurlijk vanuit het standpunt van uw klant. Vertel hem niet wat u allemaal kunt of hebt, maar vertel hem wat hij er aan heeft. Wat de voordelen zijn voor hem. Hoe uw product of dienst hem het leven beter, gemakkelijker en aangenamer zal maken. Maar blijf eerlijk. Want uw bezoeker is niet dom, en hij doorprikt leugens heel gemakkelijk. Waardoor hij uiteraard meteen alle vertrouwen weer kwijt is.

Blijf uw nieuwe website controleren en bijsturen

Zorg voor een goed analyse-middel om het bezoek op uw nieuwe website te meten, zowel kwantitatief als kwalitatief. Want een nieuwe website is nooit (meteen) perfect. Als u de reacties van uw bezoekers goed in kaart hebt, dan kunt u er voor zorgen dat uw nieuwe website meer en meer beantwoordt aan hun verwachtingen, zodat zij meer en meer reageren zoals u dat wenst.

Laat u adviseren

Klinkt dit allemaal een beetje ingewikkeld? Laat u dan adviseren door Acoma. Wij hebben jarenlange ervaring met wat een nieuwe website tot een succes maakt, waardoor we u heel wat vallen en opstaan kunnen besparen. Als u er dus aan denkt een nieuwe website te laten maken, neem dan hieronder contact met ons op voor een vrijblijvend verkennend gesprek. We kunnen u heel wat geld besparen.

Ik wens een
Ik ga ermee akkoord dat Acoma bvba de hierboven vermelde persoonsgegevens gebruikt om met ons te communiceren in het kader van de opdrachten die ik als natuurlijke persoon of in de naam van ons bedrijf of organisatie aan Acoma bvba toevertrouw.
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.

Copyright © 2019 Acoma