Overslaan en naar de inhoud gaan
Bel ons : +32 (0)477 456 175

HTTPS is nodig.

HTTPS is nodig. Anders markeert Google Chrome je website als onveilig vanaf juli 2018

Websites of webshops die nog geen HTTPS  gebruiken, zullen door Google Chrome als onveilig aangemerkt worden, en dit vanaf juli 2018. Google wil hiermee de eigenaars van websites en webshops aansporen om over te schakelen naar het veiligere HTTPS protocol.

Wat is HTTPS?

Het HTTPS-protocol zorgt voor een beveiligde, versleutelde verbinding tussen je website en de browser van je bezoeker. Een gewone HTTP verbinding doet dat niet. Met HTTPS weet je bezoeker dat jouw website authentiek is, en dat de gegevens die hij invult (login gegevens, zijn e-mail adres, formuliergegevens, betaalkaarten etc…) niet onderschept kunnen worden.

Waarom doet Google dit?

Google propageert al veel langer het veiligere HTTPS protocol. Al in 2010 liet Google’s hoofdingenieur Matt Cutts verschillende keren opmerken dat er een voorkeur heerste voor het veiligere HTTPS. Maar tot nog toe werden daar niet al te veel consequenties aan verbonden.
Vanaf juli 2018 verandert dat in Google Chrome. Dan komt namelijk de release van Google Chrome 68 op de markt, de opvolger van het huidige Google Chrome 64. En die versie 68 gaat ervoor zorgen dat sites zonder HTTPS als ‘onveilig’ aangemerkt zullen worden.

Melding in Google Chrome 68

Aangezien Google Chrome momenteel een wereldwijd marktaandeel heeft van rond de 67% (2 keer zoveel als alle anderen samen), zal dit uiteraard zijn impact hebben op het gedrag van surfers.

Zal dit invloed hebben op de resultaten van mijn website?

Eerlijk gezegd, ik verwacht het wel. Hoeveel bezoekers zullen nog uw formulieren invullen (en dus contact met u opnemen) als ze te zien krijgen dat uw website niet veilig is. En niet alleen is dit vrij nefast voor het resultaat van uw website. Ook het algemene imago van uw bedrijf of vereniging is hier niet mee gebaat.

Zal HTTPS ook invloed hebben op mijn zoekmachine rankings?

Ja en neen. Zonder HTTPS wordt je niet meteen afgestraft. Google is en blijft op zoek naar de webpagina’s met de beste inhoud voor een bepaald onderwerp. En je kunt op een onbeveiligde pagina natuurlijk fantastisch goede inhoud staan hebben. Anderzijds lijkt het er wel op dat pagina’s met HTTPS een licht streepje voor zullen hebben, ingeval de rest van de weging gelijk oploopt.

En uiteraard, als meer en meer websites overstappen naar HTTPS, zal het binnenkort lastig concurreren worden zonder.

En de andere browsers?

Tja, zoals altijd zullen die op de duur volgen. Firefox maakt nog niet meteen aanstalten om Google hierin te volgen, behalve dat ze natuurlijk al héél lang een gesloten groen slotje tonen bij HTTPS, en een open grijs slot bij gewone http. Maar concreet gaan ze niet meteen het woord ‘Onveilig’ aan een http website kleven. Niet meteen…

En nu? Hoe geraak ik aan HTTPS ?

Voor Acoma klanten is dit erg eenvoudig. Geef ons een seintje. Dan zetten we uw website onmiddellijk op HTTPS.

Voor de anderen? Welja, contacteer Acoma.

TAGS

De informatieschatkamer

 

Benieuwd wat we voor u kunnen doen?

Geef ons een seintje

 

Copyright © 2019 Acoma