Categorieën
In huis

Bedankje collega maken

Goede collega’s zijn goud waard. Je werkt samen in een team en zorgt ervoor dat de resultaten er mogen zijn. Je hebt dus hechte banden met je collega’s, niet alleen op werkgebied, maar ook in de privé-sfeer gaan veel collega’s alsnog veel met elkaar om. Je bent dus eigenlijk bijna dagelijks met je collega’s bezig, de ene keer om samen een belangrijke deadline te halen, de andere keer door gezellig een koffietje in het centrum te drinken. Collega’s vormen dus een belangrijk onderdeel van je sociale netwerk. Als een collega de werkvloer gaat verlaten, is dat dan ook erg jammer. Degene heeft zich waarschijnlijk jarenlang ingezet en zijn of haar lief en leed gedeeld met de rest van het team. Als zo iemand wegvalt, voel je dat direct. Het voelt in de ergste gevallen alsof er een lichaamsdeel wordt geamputeerd. Je zal op den duur gewend raken aan het idee dat hij of zij er niet meer zal zijn, maar alle begin is moeilijk. In de goede gevallen komt er een invaller of nieuw iemand in de plaats, maar soms moet je wel maandenlang tegen een lege stoel aankijken. Dit verzacht de pijn niet bepaald. Als een collega afscheid neemt, moeten er diverse zaken geregeld worden. Allereerst moet je op zoek gaan naar een geschikt bedankje. Als iemand zo lang voor een bedrijf heeft gewerkt en al zoveel vergaderingen heeft bijgewoond, mag daar best iets tegenover staan. Het is altijd lastig om een origineel bedankje voor zo’n iemand te vinden. Om het jou wat gemakkelijker te maken worden hieronder drie cadeaus uitgelicht waar jij inspiratie uit kan halen zodat jij het perfecte bedankje vindt voor jouw collega. Doe er vooral dus je voordeel mee en organiseer voor jouw collega een spetterend afscheidsfeest!

Wat geef je zo’n collega die afscheid neemt nou: drie waardige cadeaus

Hieronder worden dus drie cadeaus uiteengezet die allemaal goede ideeën zijn om aan jouw afscheidnemende collega te geven. Jouw collega krijgt een stralende lach als hij of zij jouw cadeau uitpakt, zoiets persoonlijks heeft hij of zij nog nooit gekregen. Lees hieronder welke cadeaus die stralende lach op het gezicht van je collega zullen doen doorbreken.

Een persoonlijk verzorgingspakket

Een verzorgingspakket is altijd goed. Als collega’s heb je al best veel informatie uitgewisseld, dus de kans is groot dat jij weet van welk soort doucheproducten en parfums hij of zij houdt. Het is leuk om hier een persoonlijk pakket van te samenstellen met mini’s van dit type producten. Zo kan je collega heerlijk eventjes de spa in huis halen, zonder hiervoor in de auto te hoeven stappen. Zo’n origineel bedankje vind je niet in de schappen, maar maak je zelf!

Een dinerbon

Iedereen houdt wel van een hapje of een drankje buiten de deur doen. Een dinerbon is daarom altijd goed. Je kan zelf bepalen hoe gek je het maakt en wat het budget van de dinerbon wordt. Je kan ook bepalen hoe origineel het diner wordt. Je hebt bijvoorbeeld een speciaal diner in een dubbeldekker. Zo zie je tijdens het eten ook nog wat van de omgeving en de natuur. Dat is een onwijs gave ervaring. Jouw collega zal je eeuwig dankbaar zijn met zo’n bedankje!

Een award voor jouw allerliefste collega is het ultieme bedankje

Het beste bedankje staat onderaan de lijst: save the best for last. Jouw collega is een echte topper en staat met stipt op nummer 1 in het halen van deadlines. Om deze onderscheiding officieel vast te laten leggen, is het leuk om een persoonlijke award voor jouw collega te laten maken. Hierin laat je een korte, persoonlijke boodschap in graveren
om jouw collega te bedanken en laat je een lief woordje over hem of haar schrijven. Bij aardje.nl kan je voor een klein bedrag een kwalitatief hoogwaardige prijs laten maken voor jouw lieve collega. Zo’n cadeau wil toch iedereen krijgen?!