Categorieën
In huis

Kraamcadeau review: geboorteplaatje.nl

Altijd een feestje als er in de familie weer een klein wondertje van een mens op de wereld wordt gezet. En dat verdient natuurlijk een cadeautje. Maar wat geef ik aan een lief, klein baby’tje? Geef ik überhaupt iets aan het kindje, of liever aan de ouders? Iets nuttigs als een luiertaart bestaande uit luiers en eventueel verzorgingsproducten komt natuurlijk vaak wel van pas. De ouders hijsen de kleine dame echter in wasbare luiers, dus met een luiertaart maak ik ze niet blij. Een mooie, grote knuffelbeer dan? Die worden gewoon doorgegeven van de oudere broers en zussen, plus er zijn al zoveel anderen die met een knuffeltje aan zullen komen. Hoeveel knuffels heeft een kindje nodig en krijgt Meneer Beer dan wel echt de aandacht die hij verdient. Waarschijnlijk zijn de stoeltjes voor het theekransje al vol en wordt Meneer Beer uitgesloten, die kan dan veel beter bij een ander kindje wonen waar hij wel aandacht krijgt en er met hem wordt gespeeld en gekroeld totdat hij versleten is. Kleertjes dan? Ze scheelt niet heel veel met haar jongste oudere zus, die bij haar geboorte heel veel nieuwe kleding kreeg. Die is nog in goede staat en zover die kleintjes met de mode mee moeten gaan echt nog niet te ouderwets. Volgens mij kan ze elke dag een andere outfit aan en nog niet alle kleertjes dragen. Geen geschikt cadeau dus. Iets voor later dan, een bon voor kleding als ze wat groter is? Bah, een envelopje met geld is net zo onpersoonlijk. Ik wil iets geven waar zowel de kleine als de ouders iets aan hebben. Niet per se in de hectiek van nu, maar iets waar ze nog jaren van kunnen genieten. Maar wat?

En zo kwam ik bij geboorteplaatje.nl waar ik niet alleen een mooi kraam cadeau, maar ook een leuke herinnering kon bestellen. Dát zou mijn cadeautje worden, want alleen de aanblik van die mooie, glazen plaatjes maakte mij direct blij. Ik kon het ook al direct zien staan in de babykamer, maar het zal later als ze groter is ook zeker een mooie decoratie in haar slaapkamer blijven. Een stuk chiquer ook dan het suffe tegeltje wat ik zelf van mijn geboorte heb.

Zodra de eerste foto’s getoond werden, heb ik de ouders gevraagd om de mooiste uit te kiezen en op hoge resolutie naar mij toe te sturen in het kader van een kraam cadeau. De verrassing ging er zo wel iets af, maar ze hadden nog geen concreet beeld van wat het zou worden. Op de website van geboorteplaatje.nl uploadde ik de foto en voorzag deze van haar naam en de gegevens over de geboorte (datum, tijd, gewicht en lengte). Dat ging vlot en soepel en zag er al super leuk uit! Toen kwam de moeilijke keuze om het lettertype te kiezen, zoveel keuze! Ik koos mooie, sierlijke letters voor de naam en voor de andere tekst koos ik letters met wat minder schreef. Samen stond het zo mooi op het voorbeeld, dat ik gelijk wilde bestellen! Mooie houder van eikenhout erbij, cadeauverpakking eromheen en mijn kraam cadeau was compleet.

Na een weekje wachten werd het cadeau geleverd en kon ik de kersverse ouders blij gaan maken. Zelf was ik natuurlijk ook reuze benieuwd naar hoe het was geworden. Bij het uitpakken zat er netjes een folie over het plexiglas om beschadigingen te voorkomen, super goed verpakt dus! En onder dat folie zat een schitterend geboorteplaatje, minstens net zo mooi als het er op mijn beeldscherm uit zag. Prachtig en kwetsbaar, maar tegelijk ook stevig genoeg om jaren mee te kunnen. Het A5 formaat is groot genoeg om zelfs in de kleinste babykamer een mooi plekje te krijgen. Door de ruime keuze is het een origineel cadeau wat bij broertjes of zusjes makkelijk nog een keer gemaakt kan worden zonder in herhaling te vallen, maar uiteraard staan meerdere geboorteplaatjes bij elkaar ook mooi als één geheel. Ik kan iedereen die een persoonlijk en origineel kraam cadeau zoekt geboorteplaatje.nl dan ook erg aanbevelen!